Cursus snoeien van hoogstamfruitbomen

SALLAND – Op zaterdag 1 februari 2020 verzorgt de stichting IJsselboomgaarden een cursus snoeien van hoogstamfruitbomen. De cursus is bedoeld voor mensen die graag het snoeien van hoogstamfruitbomen in de praktijk willen leren. Hoogstamfruitbomen zijn vaak onderdeel van het erf van bewoners in het buitengebied. Deze fruitbomen vragen om een regelmatige snoei. Veel mensen zijn daar niet mee bekend. De stichting Ijsselboomgaarden wil graag haar kennis over het snoeien overdragen aan belangstellenden zodat deze fruitbomen goed gesnoeid kunnen worden. De cursus wordt gegeven in de hoogstamboomgaard naast de kerk in Nijbroek. De cursus begint met een uitleg over achtergronden van snoeien in het dorpshuis naast de boomgaard en vervolgens wordt er geoefend in de boomgaard met bomen van verschillende leeftijden en staten van onderhoud. De cursus wordt verzorgd door Baarte de Rooy en Rob le Rutte die beiden vele jaren ervaring hebben met het beheer van hoogstamboomgaarden. De cursus start om 9 uur en duurt tot 15.30 uur. Gereedschap en ladders zijn aanwezig. De cursus kosten bedragen € 60.  Opgave voor deelname kan via de website van de stichting Ijsselboomgaarden www.ijsselboomgaarden/contact.

Vorig artikelElfde editie Bunkercross AV Daventria aanstaande
Volgend artikelWeerbericht Salland dinsdag 14 januari