Een mooie Midwinterloop Diepenveen en Kidsrun

DIEPENVEEN – Wat was het weer een mooie loop, de 43ste Midwinterloop Diepenveen en de DSC Kidsrun. Vanuit een zonnig Sportcomplex “De Zunnebargh” in Diepenveen deden 60 basisschoolleerlingen mee aan de DSC Kidsrun en stonden er 225 deelnemers aan de start van de Midwinterloop Diepenveen. Deze recreatieve loop, georganiseerd door de Diepenveense Sportclub vindt al meer dan 40 jaar plaats op de 3ezondag in januari. De route leidt door de bossen en omgeving van het mooie dorp Diepenveen.

Kidsrun
Om 10.45 uur werd er gestart met een warming-up door Roelof Koelewijn. De kinderen van 4 t/m 12 jaar liepen ingedeeld naar leeftijd 300 (groep 1 en 2), 600 (groep 3 en 4) of 1200 (groep 5 t/m 8) meter rond het voetbalveld. De deelname en het enthousiasme was er, het publiek liet van zich horen en soms liepen er moeder of vaders met de kinderen mee.

MidwinterloopDiepenveen                                                                                             Om 13.00 uur startte de Midwinterloop, een zeer afwisselend parcours in de prachtige bossen van landgoed De Hoek en door het Kolkbos. Een hardloopevenement met een recreatief karakter, waaraan iedereen geoefend of minder geoefend kan meedoen. Er werd gestart om 13.00 uur met 10 en 15 kilometer, een kwartier later de 4,5 en 7 kilometer. Na de loop werd er weer traditioneel genoten van een heerlijke kop erwtensoep.

Foto: Harry Mulder

Vorig artikelTwintigste darttoernooi in Broekland
Volgend artikelWeerbericht maandag 20 januari