Gratis schaatsen, glijden voor Schalkhaar jeugd in de Scheg

SCHALKHAAR – Het schaatsen in een mooi beweeg programma voor de jeugd van Schalkhaar en  de leerlingen van de Sleutel en Nicolaas scholen.

Alle kinderen kunnen meedoen en ook hun huisgenoten en vrienden. Dit  aanbod aan de jeugd is mogelijk door  fijne samenwerking en donatie van de Ondernemers Vereniging Schalkhaar en de plaatselijke Schaats en Skeeler organisatie In Beweging.

Het feest is door de club opgezet omdat er na 2012 geen 11 cm. dik  en betrouwbaar natuurijs meer is geweest en we toch “allen” de natuurijs schaatscultuur een warm hart toe dragen. Mika van Essen, de onzichtbare toendra tijger, won toen de natuurijs sprint en marathon op de prachtige toendra ijsvlakte van de Douwelerkolk.En:is nu topschaatser!

Daarom is het overdekte midden terrein van de Scheg (Gemeente Deventer) 5 keer gehuurd. En wel op de zondagen 12-19 en 26 januari en 2 en 9 februari. Aanvang 16.45 uur.

Ieder die komt kan bij de kassa aangeven dat je voor het In Beweging uurtje natuurijsfeest komt en dan via de tunnel naar het middenterrein  plakje ijs gaan.

Als je geen schaatsen hebt kan je ze vooraf huren bij de winkel op de ijsbaan en zie daarvoor www.schaatswinkel.net

Er is heerlijk vrij spelen en glijden en als je mee wil doen geeft team In Beweging ook wat Schaats In Bewegings-leer.  Waaronder ook de befaamde <toendratijgerijskoprolstuiterbal> en 25 m supersprint. Neem paps en mams ook mee, dat geeft nog meer schaats vreugde ”blij dat ik glij …..” Contact

Jeannet TotaalLook en Mark Opticiën en pietvanoosterom.aaa@hotmail.com

Vorig artikelWeerbericht Salland maandag 13 januari
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: dat wel