Celstraffen voor laffe overval op hoogbejaarde broers Heeten

  HEETEN – Twee mannen zijn door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor een gewapende overval op twee hoogbejaarde broers in Heeten. Een 30-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar. De 49-jarige man is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Aan hun lot overgelaten De broers werden in de avond van 12 januari 2019 in hun woning overvallen. Terwijl beide broers in de slaapkamer door een onbekende derde man onder schot werden gehouden, werden de woning en de schuur door de 49-jarige man doorzocht. Toen de buit binnen was, lieten de daders de broers aan hun lot over.

  Zij sloten de broers op in hun slaapkamer en gingen ervan door. De broers werden de volgende ochtend bevrijd door hun zus, die toevallig bij hen op bezoek kwam. Telefonische instructies De 30-jarige man was zelf niet in de woning aanwezig maar had wel een groot aandeel in de voorbereiding, de uitvoering en de afhandeling van de geplande overval. Voorafgaand aan de overval heeft hij met mensen gesproken over de broers die ´veel contant geld in huis zouden bewaren´. Tijdens de overval was de 30-jarige man in de buurt van de woning en gaf hij telefonisch instructies door aan de mannen die in de woning waren. Na de overval is hij weggereden naar de verblijfplaats van de 49-jarige man en heeft hij een deel van de buit in zijn woning verstopt.

  Ongeloofwaardige verklaring Dat de 30-jarige man toevallig in de buurt van de woning was omdat hij een shovel wilde kopen gelooft de rechtbank niet. De shovel stond volgens de eigenaar daarvan niet te koop en ook kan hij zijn verhaal niet onderbouwen. Daarnaast is de 30-jarige man veroordeeld voor het voorbereiden van een andere overval op een persoon van wie hij een geldbedrag van 150.000 euro wilde stelen en heeft hij iemand, die een belastende verklaring over hem had afgelegd, vanuit de gevangenis bedreigd. ´Gemakkelijke prooi´ De rechtbank rekent het de mannen zwaar aan dat ze deze volstrekt laffe woningoverval hebben gepleegd. Zij hebben hun oog laten vallen op een kennelijk ´gemakkelijke prooi´, namelijk twee hoogbejaarde broers, die op een afgelegen plek in een vrijstaande woning wonen.

  Dat ze de broers daarna hebben opgesloten weegt strafverzwarend mee. De slachtoffers konden hun medicatie niet innemen en ook hadden ze geen eten en drinken. Als hun zus de volgende ochtend niet was langs gekomen, had dit op een hele andere manier af kunnen lopen.

  Vorig artikelHandbaltrainer verruilt Broekland voor Wesepe
  Volgend artikelWeerbericht dinsdag 25 februari