Zondag 1 maart klootschieten bij Reimink Heeten

  HEETEN – Op zondag 1 maart gaat Labor klootschieten, het startpunt is bij restaurant Reimink in Heeten. Ze verzamelen daar om 10:30 uur!

  Wat is klootschieten? Geschiedenis Het spel werd al gespeeld in de 12 eeuw en is dus nog ouder dan de Nicolaaskerk in Wesepe. De kloot was destijds veelal een ronde steen, dan wel een bal van klei of ijzer, of een houten bal verzwaard met lood. De term ‘kloot’ heeft niets te maken met mannelijke voortplantingsorganen. En dat is -gezien het gewicht van een kloot- weer een geluk voor de heren. Het woord ‘kloot’ heeft meerdere betekenissen en komt ook voor in diverse gezegden. Denk bijvoorbeeld aan ‘aardkloot’ of ‘klootjesvolk’. Met deze wijsheid in gedachten is het scheldwoord ‘klootzak’ nauwelijks nog een scheldwoord te noemen. Tegenwoordig is een kloot veelal gemaakt van hout of kunststof.

  Doel van het spel De kloot in zo min mogelijk worpen via een uitgezet parcours naar een vooraf bepaald punt gooien (schieten).

  Teams Klootschieten wordt gespeeld in teams. Een team klootschieters is wisselend van samenstelling, d.m.v. loting worden de teams bepaald. Een team bestaat gemiddeld uit 3-6 personen. Dit is een beetje afhankelijk van hoeveel deelnemers er totaal zijn. Men speelt altijd in 2 teams tegen elkaar. Meestal zijn er rond de 16 deelnemers dus 4 teams (2×2). Zelfs bij 24 deelnemers kan nog in 4 teams worden gespeeld, maar grotere teams is niet zo leuk.

  Puntentelling Na elke wedstrijd wordt het winnende team bekend gemaakt. Alle teamleden van dat team krijgen daar hetzelfde aantal punten voor, zo ook voor het team dat 2e, 3e, 4e, enz. is geworden. Je speelt het dus in teamverband, maar kunt toch individueel winnen wanneer je regelmatig in het winnende team zit. De slechtste score trekken we er aan het eind van het jaar vanaf. De keren dat je niet geweest bent krijg je 0 punten. Dus hoe vaker aanwezig, hoe meer kans je maakt op de prachtige wisselbeker en de eretitel ‘Klootschieter van het jaar’.

  Zie agenda Kom gerust eens een keertje meedoen, wandelschoenen aan, het is erg informeel en gezellig, iedereen is welkom. Goed kunnen gooien is echt geen vereiste, plezier met elkaar en lekker buiten zijn staat meer voorop. Er doen ook 80+ mensen mee, maar vlak die in gooien niet uit

  Vorig artikelWeerbericht dinsdag 25 februari
  Volgend artikelVeel variatie bij nieuwbouw in Okkenbroek