CoronaMelder blijkt succes na praktijktest in Overijssel

SALLAND – Het is een week geleden sinds de CoronaMelder praktijktest in Overijssel van start ging. De test zou een beter beeld moeten geven van hoe de app werkt als aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Veel inwoners en bezoekers van Overijssel hebben geluisterd naar de oproep om deel te nemen aan de praktijktest. Mensen die moeite hadden met de app, hadden de helpdesk CoronaMelder tot hun beschikking.

De GGD Twente en GGD IJsselland hebben veel positieve reacties over de deelname aan de test binnengekregen. Deze reactie komen onder andere van scholen, gemeentes, en werkgevers die inwoners van Twente en IJsselland hebben gevraagd om de app te downloaden en deel te nemen aan de praktijktest. Zo schenkt hogeschool Saxion aandacht aan de app aan het begin van het nieuwe studiejaar.

Dat de app een succes is, blijkt ook uit de cijfers. Tot en met 24 augustus is de app meer dan een miljoen keer gedownload.

In de regio Twente zijn vorige week 62 mensen positief getest op het coronavirus. In regio IJsselland ging dit om 34 mensen.  In beide regio’s was er ten minste één persoon die gebruik maakte van de CoronaMelder app. De besmette personen hebben samen met de medewerkers van het bron- en contactonderzoek de codes uit de app gedeeld met de GGD’en. Daarna ontvingen de appgebruikers, die ongeveer 15 minuten bij de besmette personen in de buurt zijn geweest, een melding met daarin een dag en tijd van het contact en het advies om zich te laten testen op het coronavirus.

Vorig artikelInbreker betrapt door bewoners en slaat op de vlucht in Schalkhaar
Volgend artikelAutoCity AVK steekt Heetense fietsgroep in het nieuw
error: