De Oorsprong in Schalkhaar opent online biowinkel

SCHALKHAAR – Wekelijkse boodschappen, van lokale ondernemers, voor een eerlijke prijs. Vanuit die gedachte startte bij de Oorsprong in Schalkhaar in 2017 een biologische inkoopcoöperatie. Nu opent de coöperatie een online winkel, waardoor het voor inwoners in Schalkhaar en Deventer nog makkelijk wordt om de wekelijkse boodschappen met voordeel te bestellen.

Door samen lokaal in te kopen, kunnen de leden voordeliger boodschappen doen en krijgen de boeren een eerlijke prijs. Een formule die past in de huidige tijd, waarin consumenten steeds bewuster kiezen, zowel voor de kwaliteit (biologisch) als voor de herkomst van voedsel (de eigen regio). Inmiddels heeft de inkoopcoöperatie ruim 300 biologische producten in het assortiment en bestelt een groeiende groep leden elke week z’n basisboodschappen. Deze worden online besteld en op vrijdag of zaterdag afgehaald in het gelijknamige centrum voor ambachtelijke streekproducten in Schalkhaar.

Bestellen en afhalen
De webwinkel is door de eigen leden gebouwd en geeft ook de mogelijkheid om favorieten aan te maken. Handig, als je bedenkt dat een groot deel van de boodschappen elke week hetzelfde is. Ook zijn er wekelijks aanbiedingen. Alle boodschappen, die voor woensdag 07.00 uur worden besteld, staan vanaf vrijdag klaar bij De Oorsprong in Schalkhaar. Omdat producten zoals vlees en groenten worden afgewogen, betaalt men pas bij het afhalen.

Proefbestelling
De webwinkel is te vinden op https://koosboertjens.eu/webwinkel/. Geïnteresseerden kunnen makkelijk een proefbestelling plaatsen. Als het bevalt en er een tweede keer besteld wordt, wordt men automatisch lid van de coöperatie. Er wordt dan eenmalig € 20,- lidmaatschapsbijdrage in rekening gebracht. Aanmelden kan ook door een mail te sturen aan koosboertjens@gmail.com.

Vorig artikelMeer dan 1.200 handtekeningen voor behoud kerk Schalkhaar
Volgend artikelSporthal Schalkhaar 3 dagen lang stemlokaal