De 32 ste Bathmense Kunstmarkt gaat echt door op 4 september!

BATHMEN – ,,We hebben weer een reputatie hoog te houden op 4 september aanstaande op onze 32 ste Bathmense Kunstmarkt’’, zegt Mieke Berends, coördinator van de Kunstmarktcommissie van de Bathmense Beeldende Kunst Kring (= BBKK). ,,Onze Kunstmarkt is inmiddels ver buiten de regio bekend geworden met zijn brede en gevarieerde aanbod van de diverse soorten kunst die er zijn. Mooi afwisselend aanbod van kunst, gepresenteerd op een fraaie locatie en dat alles in een gemoedelijk sfeertje’’, voegt Monique Nuwenhof, lid van de Kunstmarktcommissie toe.

Mieke Berends: ,,Onder invloed van corona komen de kramen verder uit elkaar te staan. We kúnnen de markt ook nog ruimer opzetten omdat we op het Kerkplein ook nog het weggetje naar de Brink toe erbij kunnen gebruiken, ook nog eens 4 plaatsen in de zaal van café de Brink mogen gebruiken en in de voortuin van Bakkerij Nollen mogen gaan staan. Samen met de standplaatsen op de Brink en in de Dorpskerk kunnen er weer een goeie 80 stands in totaal komen te staan. Vrijwel alle exposanten hebben hun deelname al bevestigd. De winnaars van de prijzen voor de mooiste kunst op de Kunstmarkt van 2019 zullen ook present zijn en opnieuw zal er een jury kijken wie dit jaar die prijzen verdienen.’’

Onder de 80 exposanten zijn er een aantal die al eerder op de Kunstmarkt hebben geëxposeerd, maar bewust is er ook voor nieuwe deelnemers gekozen. Monique Nuwenhof: ,,Eigenlijk komen alle bekende kunstvormen wel weer aan bod, maar er zijn ook een aantal nieuwe jonge deelnemers bij met bij voorbeeld sieraden. Natuurlijk zullen vooral de populaire disciplines schilderkunst en keramiek goed vertegenwoordigd zijn, maar er is zeker voor elck wat wils. In diverse stands zullen kunstenaars demonstraties geven van hun kunstvorm. Ikzelf zal mij in een stand bezig houden met activiteiten voor kinderen. Kinderen kunnen daar weer mooie voorwerpen uit speksteen maken.’’

Mieke Berends heeft contacten lopen met een groep jazzmusici die zullen gaan optreden en een over de markt dwalende troubadour zal het feestelijke sfeertje zeker ook verhogen.

Mieke Berends: ,,Ook al omdat de Brink omringd wordt door horeca met mooie terrassen zit het wel weer goed met het natje en droogje. We zijn blij dat we dit jaar weer veel moois zullen kunnen laten zien. In augustus komen we nog met meer informatie naar buiten. We hebben met alle vrijwilligers nu al zin in 4 september!’’

Vorig artikelBBKK organiseert EtalageKunstRoute in Bathmen
Volgend artikelFeestelijke opening door burgemeester König van de Dementheek Bathmen