Eindelijk weer polonaise in een bomvolle tent

SCHALKHAAR – “Het gevoel dat je het sámen organiseert en sámen van dat feest mag genieten; dat is absoluut de kracht voor het dorp”, glundert Marije Rothengatter, één van de vele vrijwilligers van SchalkhaarLife! “Die sfeer tijdens het weekeinde, maar ook maandenlang vooraf, is gewoon geweldig. Het is oprecht leuk om ons dorpsfeest als medewerker áchter de bar mee te maken. Dat doe ik net zo lief als dat ik zelf in de tent sta te feesten. Die saamhorigheid, de gezelligheid; het is fantastisch om dorpsgenoten bij SchalkhaarLife! op een andere manier te ontmoeten.”

Door Rudy Brouwer

Mensen in het dorp beleven volgens Marije heel veel plezier aan alle activiteiten. “Dat wordt ook echt wel benoemd”, ervaart de Schalkhaarse. “Alle enthousiaste reacties als je de eerste keer de barplanningen weer uit stuurt via de mail. Iedereen vindt het fijn dat-ie weer mag en heeft er echt zin in. En veel waardering ook; ik voel dat in ieder geval wel als ik op het feestterrein en in het dorp rondloop. Dan krijg ik het idee: mensen genieten er écht van en hebben het goed naar hun zin.”

Marije vond het nog wel spannend hoe het bij deze comeback van SchalkhaarLife! zou zijn met de bereidheid van vrijwilligers. “Mensen zijn toch een andere vorm van leven gewend na twee jaar corona, maar het enthousiasme om mee te helpen is net zo groot als daarvoor. Onze tijd om het feestweekeinde voor te bereiden was nu misschien wat korter, maar het is grappig om te ervaren: oh ja, zo deden we dat altijd en dan merk je al snel dat het ook allemaal zo weer draait.”

“De feestavonden zijn sowieso gezellig”, verheugt Marije zich. “En op zondag een rondje over de braderie en daarna nog even wat drinken bij de tent. Het mooie is: je wandelt erheen als je denkt ik ga even kijken. En tussendoor kun je ook zo weer even naar huis. Dát maakt SchalkhaarLife! ook leuk: het is allemaal heel erg nabij.”

Meer informatie: www.schalkhaarlife.nl.

Vorig artikelSpelletjesmiddag in het Hof van Salland
Volgend artikelExpositie tijdens lentefair in Diepenveen