Excursie door het bos van de Kranenkamp

DIEPENVEEN – Op zondagmiddag 22 mei houdt IVN Deventer een excursie over bosbeheer op landgoed ‘de Kranenkamp’, dichtbij Klooster Nieuw Sion in Deventer. Het bos bestaat onder andere uit parkbos, recreatiebos, nieuwe natuur en een deel is recent ingeplant met nieuw loofbos.

Wat houden de verschillende typen bos in, en welk beheer hoort daarbij? Natuurgidsen vertellen over de keuzes die door stichting IJssellandschap, beheerder van veel landgoederen, bos en natuur in de omgeving van Deventer, gemaakt moeten worden voor zo’n landgoed. Uiteraard kom je ook meer te weten over de verschillende flora en fauna die je hier tegenkomt.

Start 14.00 uur op de 1e parkeerplaats aan de Averlose Houtweg, Diepenveen (gezien vanaf de Raalterweg, Diepenveen). Aanmelden kan tot 22 mei bij excursies@ivndeventer.nl.

Vorig artikelNieuws over onderhoud fietspaden en wegen
Volgend artikelZomermarkt op De Oorsprong in Schalkhaar!