Koorvesper in de kloosterkerk van Nieuw Sion

DIEPENVEEN – Iedere vierde zondag van de maand wordt er een koorvesper gezongen in de kloosterkerk van Nieuw Sion. Een koorvesper is niet zomaar een dienst, het is een avondgebed uitgevoerd door een koor, met koormuziek uit verschillende tradities. Dit past goed bij het oecumenische karakter van Nieuw Sion.

Een koorvesper kenmerkt zich door mooie en goed uitgevoerde muziek, maar is geen concert: altijd is er naast het koor plaats voor samenzang, een psalm, gelezen teksten, stilte en gebed.

De koorvesper op zondag 25 februari is een Gregoriaanse koorvesper, gezongen door de Scola Gregoriana Isala. Jaarlijks zingen ze een Gregoriaanse vesper, die in Nieuw Sion natuurlijk niet kan ontbreken.

De dienst begint om 18.00 uur, de kerk is open vanaf 17.30 uur. De toegang is gratis, een bijdrage wordt na afloop bij de uitgang gevraagd of kan digitaal gedoneerd worden. Reserveren vooraf is gewenst via de aanmeldbutton op nieuwsion.nl.

Praktisch

Datum en tijd: 25 februari 2024 18.00 uur – 19.00 uur
Locatie: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , 7431 PJ Diepenveen

Vorig artikelHelp je ook mee planten?
Volgend artikelPlantenbieb in Diepenveen