Zonnepanelen aanschaffen is nog steeds heel interessant

LETTELE – De consument leek even te aarzelen als het ging om het aanschaffen van zonnepanelen, maar volgens Jeroen Leuvenink, eigenaar van Solar Lettele, is dat niet nodig. ‘De vraag trekt weer aan want er is meer duidelijkheid gekomen over de salderingsregeling, die voorlopig blijft bestaan. Er zijn nog wel energiemaatschappijen die een klein bedrag rekenen voor het terug leveren van stroom, maar dat weegt echt niet op tegen wat je kunt besparen aan energiekosten.’

Volgens Jeroen heb je de investering in zonnepanelen binnen drie tot vier jaar terugverdiend. ‘De aanschafkosten zijn, vanwege de lagere prijzen van installatiemateriaal en zonnepanelen, met zo’n 25% gedaald. Daarnaast spelen er nieuwe ontwikkelingen. Er komen straks accu’s die interessant worden om elektriciteit in op te gaan slaan. Verder gaan we onze huizen vaker met elektriciteit verwarmen. Klanten die bijvoorbeeld eerst acht zonnepanelen hadden liggen willen er dan ook steeds vaker een aantal bij laten plaatsen.’ Dat komt ook omdat ze enthousiast zijn geworden van het resultaat van de zonnepanelen.

 Alles op elektragebied
‘Solar Lettele kan eigenlijk alles verzorgen op het elektragebied, zoals laadpalen, groepenkasten en  volledige of hybride warmtepompen. Daarvoor werken we met heel goed gecertificeerd en gekwalificeerd personeel. Ik heb zelf ook uitsluitend goed opgeleid personeel in dienst, zoals gecertificeerde elektriciens, die alles in de groepenkast kunnen aanpassen. Dit in tegenstelling tot sommige bedrijven waar ze daar niet zoveel aandacht aan besteden. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Daardoor zijn we niet de goedkoopste maar we doen wel alles zoals het hoort. Vaak merken klanten wel dat er bij ons alleen mensen werken met verstand van zaken.

We zijn actief in Salland en in een gebied van grofweg Nijverdal tot aan Zutphen. Mensen die een aanvraag doen, kunnen we vaak al binnen drie tot vier weken bedienen. We doen dit werk al meer dan tien jaar, daardoor hebben wij een streepje voor bij onze leverancier, mocht er ooit weer schaarste aan materialen ontstaan zoals vorig jaar het geval was. We hebben dan ook nog nooit stil gestaan.‘ Kijk verder en lees meer op www.solarlettele.nl.

Vorig artikelHelp je ook mee rommeljutten?
Volgend artikelSamen Tafelen bij restaurant Bras-koer