Dodenherdenking in Dorpskerk Diepenveen

Foto door Harry Mulder

DIEPENVEEN – Op zaterdag 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord; zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna.

We starten de bijeenkomst om 19.00 uur in de Dorpskerk in Diepenveen. Sera Spanier zal een voordracht houden over het thema ‘Vogelvrij verklaard’. Cellist Goof Driesen en organist Fredrik Kwakkel zullen stukken spelen van Rheinberger en Goltermann.

Na de plechtigheid lopen we gezamenlijk in stilte naar de Gemeentelijke begraafplaats aan de Roeterdsweg, waar we stilstaan bij de oorlogsgraven en het monument voor de zeven overleden RAF vliegeniers. Sempre Crescendo zal koraalmuziek ten gehore brengen, de taptoe blazen en het Wilhelmus begeleiden. De Stille Tocht vertrekt om ca. 19.45 uur vanaf de Dorpskerk. De bijeenkomst in de kerk kunt u ook live volgen via www.kerkomroep.nl plaats Diepenveen.

Commissie Herdenking 4 mei Diepenveen

Vorig artikelGezellige middag vol spellen en plezier tijdens KingsEvent Heeten
Volgend artikelBibliotheek Servicepunt Heeten