Leuke activiteiten op dorpsschool Wereldwijzer Okkenbroek

OKKENBROEK – De laatste tijd hebben we veel leuke activiteiten met onze school gedaan. We hebben meegedaan aan het project ‘Kunstweken’. We hebben vier weken lang Legolessen gedaan samen met de werkgroep W&T van Varietas, we hebben een muziekproject van een aantal weken gedaan en elke groep heeft vanuit het Kunstcircuit een cultureel uitje gehad.

Legolessen

De leerlingen van groep 1 en 2 hebben met de Legolessen van STEAMpark een pretpark van Lego gemaakt. Elke les werden de leerlingen uitgedaagd om verschillende attracties te bouwen. De leerlingen van groep 3 en 4 hebben met de Legolessen onder andere een hindernisbaan voor honden en een ijshockeyspel gebouwd. In de groepen 5 t/m 8 hebben de leerlingen tijdens verschillende lessen robots gebouwd die ze later gingen programmeren om opdrachten uit te voeren. De Legolessen waren in alle groepen een groot succes!

Muziekproject

In februari hebben we kennisgemaakt met verschillende muziekstijlen in de groepen. In de onderbouw is er gezongen onder begeleiding van een docent op de gitaar en is er muziek gemaakt met boomwhackers. De leerlingen van de middenbouw hebben een muziekstuk gecomponeerd met allerlei materialen en hebben bodypercussie gedaan. De bovenbouwleerlingen hebben lessen in Ukelele spelen gehad en hebben meegedaan aan een rapproject.

Kunstweken

In maart hebben we als school meegedaan aan de ‘Kunstweken’. Hierin stonden het bekijken en maken van kunst centraal. Elke groep heeft gewerkt aan een bepaald thema. Voor de onderbouw was dit ‘Keith Haring’, voor de middenbouw ‘Vincent van Gogh’ en voor de bovenbouw ‘Picasso’. Elke leerling heeft een kunstwerk gemaakt, dit kunstwerk komt in een digitaal museum te hangen en er kunnen zelfs spulletjes besteld worden met het eigen kunstwerk erop!

Voor de komende periode staan er ook nog veel leuke activiteiten op het programma. Er wordt een YouManRace, een parcours met verschillende obstakels, op school georganiseerd. In april zijn er natuurlijk weer de Koningsspelen en de leerlingenraad is bezig met het opzetten van twee moestuinen rond de school.

Vorig artikelZwembadvrijwilliger met kennis chemie gezocht
Volgend artikelNicolaasschool Schalkhaar zoekt 2 nieuwe leden Raad van Toezicht