Jacqueline van Zwam nieuwe griffier gemeenteraad Olst-Wijhe

  FOTO: gemeente Olst/Wijhe

  OLST – De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft gisteravond Jacqueline van Zwam beëdigd als griffier. Zij volgt hiermee Bart Duursema op die op 17 december 2019 afscheid nam om van zijn pensioen te gaan genieten.

  Jacqueline (51) is onder andere griffier geweest van de gemeenteraad van Hattem en senior statenadviseur van de griffie van Provinciale Staten van Flevoland. Ze woont in Apeldoorn.

  De nieuwe griffier begint op 1 februari in haar nieuwe functie. Tot die tijd neemt Coen Knipping (36) als interim-griffier de griffiezaken waar. Dit doet hij overigens al sinds 17 december, het moment van vertrek van de vorige griffier. Coen is bestuurssecretaris in de gemeente Raalte, heeft enkele jaren op de raadsgriffie van die gemeente gewerkt en heeft daar ook als plaatsvervangend griffier gefungeerd.

  De griffier is het eerste aanspreekpunt voor de raadsleden en ondersteunt de raad in brede zin bij zijn kaderstellende, controlerende en volksvertegenwoordigende rol.

  Vorig artikelKantklosdag op 31 januari in de Oudheidskamer
  Volgend artikelRestaurant review Sonja Veneman: NuNu