Restaurant review Sonja Veneman: NuNu

FOTO: Sonja Veneman

“NuNu, is de vertaling voor nét even anders“, zo legt bedrijfsleider Peter Gieliam mij uit. Hij vertelt enthousiast over de mooie omgeving en dat NuNu echt graag aansluit bij het buiten naar binnen-gevoel. Ik denk aan vroeger, de herinneringen van op pad, naar het bos en met nog koude wangen binnenkomen voor iets te drinken of te eten. Van buiten naar binnen kijk ik mijn ogen uit, veel mooie verschillende tafels, een inrichting die mij eerder doet denken aan een huiskamer dan aan een restaurant.

Peter laat mij de vernieuwde inrichting zien, ik zie een wand vol LP-hoezen en ik blijf er even naar kijken. In de ruimte hierachter is een ruimte gecreëerd, dat geschikt is voor eten, drinken, vergaderen, partijen, enz. Hij wijst me de weg naar de Iglo-accommodatie, die uiterst ruim en solide oogt. Hier is onlangs een bruiloft georganiseerd. Hij wijst op de gouden stoelen. ”Die stonden in de wei. De paarden van de buren stonden erbij in de wei, kinderen zaten heerlijk op zitkussens. Buitenspelen is hier sowieso heerlijk met al die ruimte en het weidse uitzicht. Want waarom zou je stijf aan tafel zitten als je hier zoveel kunt doen?”

Veel wandelaars en sporters, maar ook gezinnen en stellen vinden hun weg naar NuNu. Want daar kun je ook heerlijk huiselijk zitten bij de haard om op te warmen. Er staan kletspotten op tafel om een opening te geven voor eens een ander gesprek. Ik probeer het uit en ik vergeet helemaal dat ik kwam om iets lekkers te gaan proeven hier. Een heerlijk pittige soep, een eetbaar bord met een heerlijke curry. En natuurlijk huisgemaakte friet. Ik wil hier graag nog even blijven hangen. De porties zijn meer dan voldoende, maar een dessert gaat er nog wel in, zeker als ze iets bijzonders maken van oreo’s. Opgewarmd en een volle buik gaan we tevreden naar huis. Uitgaan is thuiskomen bij NuNu.

Vorig artikelJacqueline van Zwam nieuwe griffier gemeenteraad Olst-Wijhe
Volgend artikelVrijwilligers gezocht: help mee met de paddentrek!