Leerlingen Carmel op ontdekkingstocht bij Sallandse bedrijven

SALLAND – Woensdag 22 januari a.s. gaan 262 leerlingen uit klas 2 vmbo en 2 en 3 praktijkonderwijs van Carmel College Salland op bezoek bij Sallandse bedrijven. De leerlingen gaan een kijkje nemen bij verschillende bedrijven en krijgen een indruk van de diverse beroepen die er zijn. Hiermee kunnen ze ontdekken of de benodigde beroepskwaliteiten, vaardigheden en werkzaamheden aansluiten bij hun eigen kwaliteiten, talenten en interesses.

Het bedrijvenbezoek is een onderdeel van Loopbaanoriëntatie. De leerlingen bezoeken die dag drie bedrijven. Daarbij hebben ze de keuze uit maar liefst 41 bedrijven. Het is voor het eerst dat op deze manier bedrijfsbezoeken worden georganiseerd in samenwerking met Platform Techniek Salland.

De leerlingen gaan goed voorbereid op pad. Voorafgaand verkennen ze aan de hand van opdrachten wat de werkzaamheden en beroepsfuncties zijn bij de bedrijven die ze gaan bezoeken, maar ook welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Dit sluit weer aan bij de onderwerpen die bij loopbaanoriëntatie centraal staan: “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?”.

Leerlingen kunnen ook kiezen voor een bezoek aan het Technicampus in Deventer om te ontdekken of een vervolgopleiding binnen de techniek hen aanspreekt. Leerlingen die geïnteresseerd zijn in de zorg gaan kennismaken met zorginstellingen.

Vorig artikelPotgrondactie DSC Handbal Diepenveen
Volgend artikelLezing over de wederopbouwstraten op ’t Olster Erfgoed