Boerendochter Grotentraast uit Heeten wint Vrouw in de Media Award 2019

    FOTO: RTV Oost

    HEETEN – Ze maakte vorig jaar indruk met haar column over de kritiek op boeren: de 16-jarige Anna Grootentraast uit Heeten. Zóveel indruk, dat ze de Vrouw in de Media Award 2019 Overijssel heeft gewonnen.

    De boerendochter ging afgelopen voorjaar viraal met haar column ‘Waarom bestaan boeren nog?’. Het begon als een schoolopdracht, maar toen ze de tekst op Facebook plaatste, mondde het al snel uit in een massale discussie. In het verhaal bracht ze de kritiek op de hardwerkende boeren onder de aandacht.

    Malieveld
    Anna verwoordde vorig jaar op het Malieveld het sentiment van veel mensen in de agrarische sector.  Zodoende probeerde ze de discussie op gang te brengen. De stemmers vinden het dapper om als jongere op te komen voor het werk van je ouders en mogelijk van haar eigen toekomst

    Haar optreden in de media heeft indruk gemaakt. Want de tiener kreeg zeventig procent van de stemmen, dat is veel meer dan ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots die met twaalf procent als tweede eindigde. (Bron RTV Oost)

    Vorig artikelIesselzotten ontvangen Gehaakte Oma`s
    Volgend artikelStrafeisen tot 7 jaar cel voor overval op bejaarde broers Heeten