Het gaat goed met Koetsier Financieel Advies

DIEPENVEEN – Eigenaar Lourens Koetsier was (en is) bezig met een pittige revalidatie na een zwaar ongeluk. De afgelopen jaren zijn onstuimig geweest, maar Koetsier is (bijna) weer helemaal terug en zijn bedrijf, welke financieel advies biedt aan particulieren en bedrijven, krijgt er zelfs veel nieuwe klanten bij. “Het kleinschalige en persoonlijke is voor veel mensen reden om advies bij mij in te winnen”, vertelt de ondernemer.

Het zou in 2018 een mooie vakantie moeten worden in Wales, maar het noodlot sloeg toe. Tijdens een groepsstrandrit te paard gooit een loslopend hond roet in het eten. Het paard waarop Lourens rijdt schrikt zo enorm van het dier dat hij letterlijk gelanceerd wordt en op zijn hoofd terecht komt. De toevallige aanwezigheid van 2 artsen zorgt voor stabilisering van zijn lichaam. Vervolgens wordt met de komst van de burgerwacht en uiteindelijk de kustwacht besloten dat hij per helikopter naar het Cardiff University Hospital wordt gebracht. Daar constateert men een zogenaamde Spine Core Injury, m.a.w. wervelkolom letsel. De ondernemer kan vrijwel niets meer bewegen.

Na weken Engeland wordt hij overgevlogen naar Nederland om hier nog 1 week in quarantaine door te brengen. Daarna volgt een intensief half jaar in revalidatiecentrum Roessingh te Enschede.
Langzaamaan gaat het beter met Koetsier. Tijdens zijn laatste verblijf in Woon-en Zorgcentrum Sparrenheuvel in Diepenveen kan zijn huis grondig worden aangepast, want dagelijkse dingen als naar bed gaan, een bezoek naar het toilet of de badkamer zijn niet meer vanzelfsprekend. Aan het oude huis wordt een nieuw stuk gebouwd en de woonkamer wordt opgesplitst in 2 delen; een woon- en kantoorgedeelte. Stukje bij beetje pakt de ondernemer zijn dossiers weer op en gaat gestaag weer aan de slag. Zijn energie in balans houden blijkt een uitdaging, maar de passie voor zijn vak wint steeds meer terrein.

Vandaag de dag krijgt Lourens Koetsier weer veel nieuwe klanten via Advieskeuze.nl, de diverse doorverwijzingen van maatschappijen en mond tot mond reclame. Zijn bedrijf in o.a. hypotheek- AOV- en pensioenadvies, loopt weer. Nog steeds krijgt hij 2 maal per week fysiotherapie en gaat hij regelmatig therapeutisch zwemmen.
“Klanten komen nu bij mij aan huis en helpen zelf wanneer het invullen van formulieren even te zwaar voor me is”, vertelt de ondernemer. Adviseren wordt zo echt samenwerken!

De topsport, welke hij heeft moeten leveren om te herstellen is kenmerkend voor zijn persoonlijkheid. Hij kijkt vooruit en prijst zichzelf gelukkig. “Het had vele malen erger kunnen zijn, maar blijkbaar is er een reden dat ik nog steeds mensen mag helpen met financiële vraagstukken”.

Koetsier Financieel Advies, Oranjelaan 67, Diepenveen. www.koetsierfinancieeladvies.nl

Vorig artikelLeren van oud-kok Willem de Witte
Volgend artikelLeefbaarheidssubsidie, vraag ‘m weer aan!