Programma Iesselzotten Olst: Heuidarp geet lös

  OLST – Komend weekend barst in Nederland het carnaval weer los. Olst wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Heuidarp en Eetkamer Hier is Ut wordt dit jaar omgedoopt tot residentie Ut Huuske.

  Het carnaval in het Heuidarp staat onder leiding van Z.D.H. Prins Niek ‘de Propere’ en zijn Adjudante Daniëlle ‘Kwebbel’. Vrijdagmiddag trapt de jeugd om 12.30 uur af met de Kabaaloptocht en aansluitend het Jeugdcarnaval. Jeugdprinses Jut en Adjudante Jul voeren de polonaise aan. De Kabaaloptocht begint en eindigt bij het Holstohus.

  ’s Avonds ontvangen de Hoogheden op de Boerhaar van Burgemeester Strien de sleutel van de gemeente. Na deze plechtige ceremonie wordt de officiële start van het carnaval uitgebreid gevierd tijdens de Après Key Party in de residentie. Om elf over elf zal Prins Niek de vlag in top hijsen.

  Op zaterdagmiddag trekt de bonte stoet der zotten door het dorp. De Heuidarper Optocht start om 15.00 uur. Aanmelden voor de optocht kan vanaf 14:00 uur in het Holstohus. In de residentie wordt dan al warm gedraaid tijdens Food & Music. Het personeel van Ut Huuske dragen zorg voor het Food en DJ Duck & Co voor de Music. Een prima oplossing voor het opvullen van de tijd tussen de optochten in Toetlipp’ndarp (Boskamp) en die in het Heuidarp. Om ca. 16.30 uur wordt de optocht verwacht in de aloude residentie ‘De Heuibarg’, dat dit jaar slechts een dependance is. Het Aankomstfeest Heuidarper Optocht zal er niet minder op zijn. DJ Wesley en Vosmeijer Catering zullen hun uiterste best doen om samen met de carnavalsvierders er een mooi festijn van te maken.

  Op zondagavond zal de Bittere Pil uitgereikt worden tijdens de Zalige Zondag Zottenbal in residentie Ut Huuske. Het thema van deze avond is “Lekker Hollands”. Voor de groep of persoon die zich het meest creatief hebben getoond met dit thema is er deze avond een wisselbokaal. Het bal begint om 21.00 uur en DJ Wesley zorgt voor passende muziek.

  ‘s Maandags zijn de Iesselzotten een reizende vereniging en vieren ze het carnaval met bevriende verenigingen in de regio. Dinsdagochtend bezoekt Prins Niek en zijn gevolg het Thomashuis om samen met de bewoners een kleintje carnaval te vieren. Oud Prins Joeke en Oud Prins Everhard verzorgen geheel belangeloos een heerlijke maaltijd voor de aanwezigen.

  Woensdagavond wordt het carnaval traditioneel afgesloten met het Haringhappen. Voor iedereen is er een zoute of zure haring. Ut Huuske is dan weer Eetkamer Hier is Ut en het Heuidarp heet dan gewoon weer Olst. De carnavalsvlag kan dan weer voor een jaar de kast.

  Voor het volledige programma en meer informatie, check www.iesselzotten.nl of kijk in de Geinkrant.

  Programma Iesselzotten Olst:

  • Vrijdag 21 februari

  12.30 uur Kabaaloptocht

  13.00 uur Jeugdcarnaval (Theaterzaal Holstohus)

  21.30 uur Après Key Party (Ut Huuske)

  • Zaterdag 22 februari

  12.00 uur Food & Music (Ut Huuske)

  15.00 uur Heuidarper Optocht (Holstohus)

  16.30 uur Aankomstfeest (De Heuibarg)

  • Zondag 23 februari

  21.00 uur Zalige Zondag Zottenbal (Ut Huuske)

  • Dinsdag 25 februari

  11.00 uur Kleintje Carnaval (Thomashuis)

  • Woensdag 26 februari

  20.30 uur Haringhappen (Eetkamer Hier is Ut)

  Vorig artikelWeerbericht maandag 17 februari
  Volgend artikelWelkom, heb je zin in een pittige maaltijd?