Veel belangstelling voor ZZP in Salland

SALLAND – Op dinsdag organiseerde Lokaal FNV Salland een bijeenkomst over de ZZP in Wijhe. Zo’n zestig belangstellenden lieten zich informeren over het zelfstandig ondernemerschap.  Rianne Boogerd van FNV Zelfstandigen hield een presentatie over wat je als ZZP-er allemaal kan verwachten als je de overstap maakt van werknemer naar eigen baas. Wat kunnen de voordelen en zijn wat zijn mogelijke valkuilen?

Zaken als motivatie, ondernemingsplan, financiën, de Belastingdienst ,acquisitie en verzekeringen werden besproken. Voorwaarde om te slagen als zelfstandige blijft een gedegen administratie. De presentatie lokte veel reacties van de aanwezigen. Er waren nogal wat mensen uit de zorg en de bouw, die overwogen om voor zichzelf te beginnen. Veel vragen gingen over de voorwaarden die de overheid stelt als je besluit om als zelfstandige te gaan starten.

Ook het lidmaatschap FNV als zelfstandige kwam aan de orde en of dat nog voordelen had. De avond gaf veel mensen overwegingen mee over hoe ze hun arbeid in de toekomst vorm wilden geven.

Vorig artikelSallandse boeren en vrijwilligers samen op zoek naar zwerfvuil
Volgend artikelJaarvergadering Plaatselijk Belang afgelast