Zomeractiviteiten Salland Boert en Eet Bewust

SALLAND – Salland Boert en Eet Bewust verbindt boeren met de samenleving. Waar je ook rijdt in Salland; de agrarische sector is door het hele landschap verweven. Koeien die in de zomermaanden grazen in de weilanden, tractoren op de weg, de Sallandse boerderijbouwstijl; het kan inwoner noch toerist niet ontgaan dat Salland en het boerenleven bij elkaar horen. Maar wat doet die boer nu precies daar op zijn erf, achter die grote staldeuren? En wie zorgt er dagelijks voor ons voedsel?

Ruim 70 boeren en telers zetten zich actief in om transparantie te geven over hun vak en passie. Dit doen zij door activiteiten te organiseren op hun boerenbedrijven. Kijk voor een uitgebreid overzicht van alle zomeractiviteiten op de boerderij op de website: www.sallandboerteneetbewust.nl

Voorbeeldactiviteit: Expeditie Salland Boert en Eet Bewust

Toe aan wat uitdaging? Ga dan op expeditie bij 2 boerenbedrijven. Met uitdagende opdrachten word je aan het werk gezet. Scoor punten, vergaar kennis en verzamel streekproducten. Na afloop geniet je van een welverdiende boerenlunch.

Vorig artikelBathmense kermis gaat dit jaar niet door
Volgend artikelEen bijzondere wandel 4-daagse bij Abdij Sion