Vrolijke circusdag in AZC op 15 augustus

SCHALKHAAR – Ondanks versoepelde coronaregels leven de kinderen in AZC’s eigenlijk nog steeds in een soort lockdown. De zomervakantie is een extra moeilijke periode. Het Wolkentheater houdt in augustus een grote circustournee langs een 30-tal AZC’s. In de interactieve open air voorstelling Circus-Doe-maar-mee worden spullen die te vinden zijn in elk huis omgetoverd tot circusrekwisieten. Kinderen worden op deze manier geïnspireerd om het alledaagse leven op een creatieve en speelse manier te zien en thuis zelf ook circusje te gaan spelen. Zaterdag 15 augustus strijkt Wolkentheater neer in Schalkhaar. Wegens RIVM maatregelen hebben deze voorstellingen een besloten karakter.

De stichting Wolkentheater werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Sindsdien speelt het gezelschap met passie, betrokkenheid en overtuiging voor vluchtelingenkinderen in AZC’s. Vandaag de dag bestaat het theater uiit gediplomeerde theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere gedreven mensen uit de theaterwereld.

www.wolkentheater.nl

Vorig artikelEen bijzondere wandel 4-daagse bij Abdij Sion
Volgend artikelOpstart buurtbus Lettele uitgesteld