De verbeelding; een pop-up expositie

foto: Harry Mulder

DIEPENVEEN – In een leeg winkelpand aan de Korte Bisschopstraat 6 (schuin tegenover de Hema) wordt in de maand september met een uitloop in oktober een expositie gehouden van beelden, schilderijen en gedichten van de Diepenveense kunstenaar Fred Bruce. Geboren in Hengelo (Ov) en zijn tienertijd doorgebracht in de zestiger jaren in Diepenveen, is hij na diverse omzwervingen in 2014 teruggekeerd in Diepenveen.

Vanuit zijn atelier “de werkplaats” aan de Brinkerinckbaan legt hij zich daar toe op het verbeelden vaan zijn innerlijke drang tot creëren. De ene keer zijn dat beelden, waar nu de nadruk op ligt bij de pop up expositie en op andere momenten zijn dat schilderijen. De gedichten worden veelal geschreven tijdens rustmomenten. De expressie uitingen zijn gebundeld in de slagzin “vertellen met kunst” zie ook zijn website www.vertellenmetkunst.com waar een onderverdeling wordt gemaakt naar vertellen met verf, tastbaar vertellen en vertellen met woorden.

Tastbaar vertellen

De toegepaste technieken bij het maken van beelden zijn divers, zoals het gebruik van klei, boetseer was, gips, natuursteen, gietsteen, brons en hout. De gemaakte werken zijn veelal gebaseerd op menselijke vormen en abstraherende vormthema’s die veelal de schoonheid benadrukken van mens en natuur.

Vertellen met verf

De grondslagen voor de schilderijen zijn te vinden in diverse thema’s, die in de loop der jaren een opvolgende inspiratiebron zijn geweest. De toegepaste technieken variëren van olieverf naar oliepastel naar acrylverf.

Vertellen met woorden

Het uiting geven van gevoelens, ervaringen en indrukken in een vrije dichtvorm vormt een aanvulling en soms een combinatie met de ander kunstvormen. Ook wordt hierbij af en toe gewerkt met fotografie. De onderwerpen betreffen veelal verwonderingen over het leven van alle dag en de beïnvloeding van ons mensen in de huidige maatschappij.

Het geheel geeft een indruk van een introvert gevoelsmens, die op deze wijze ontspanning vind en kan uiten wat hem raakt en beleefd. Een ieder wordt uitgenodigd voor een bezoek, want Kunst Kijken kost niets!

De expositie is te bezichtigen van 10 september tot en met 03 oktober. Op donderdag van 12.00 – 17.00 uur, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 16.00 uur. Gaarne eerst even bellen:  06 54954885

Vorig artikelZonnebloem Challenge Steenbrugge een succes
Volgend artikelStreekmarkt op 11 oktober bij De Oorsprong afgelast