Zonnebloem Challenge Steenbrugge een succes

In de jonge wijk Steenbrugge heeft de bewonerscommissie i.o. deze zomer, samen met de plaatselijke afdeling van vereniging Groei & Bloei, een Zonnebloem Challenge georganiseerd. Hiervoor kreeg elke bewoner bij de Nieuwsbrief die de commissie dit voorjaar verspreidde, een zakje zonnebloemenzaad met de uitnodiging om daarmee de langste zonnebloem van de wijk op te kweken. Het resultaat is verrassend. Als je door de wijk struint zie je in diverse achtertuinen metershoge zonnebloemen boven de afscheidingen uit torenen. De bewoners konden hun lengtes tot 1 september doorgeven, waarna de langste door Groei & Bloei werden gevalideerd. Winnaar van alle werd de heer Petrus, die zoals uit bijgaande foto blijkt een flinke trap nodig had om vast te stellen dat zijn bloem 3.80 m lang was. Samen met een drietal andere prijswinnaars ontving hij op 23 september uit handen van Groei & Bloei een plantenbon en voorjaarsbollen om daarmee zijn jonge tuin nog wat op te vullen.

Deze actie was onderdeel van het project dat Groei & Bloei in 2018 in samenwerking met de gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling is gestart om in deze nieuwe wijk de aanleg van ‘groene’ tuinen te stimuleren.

Vorig artikelKlussendag in gymzaal Diepenveen
Volgend artikelDe verbeelding; een pop-up expositie