Klussendag in gymzaal Diepenveen

DIEPENVEEN – Zaterdag 12 september is er druk geklust in en rond de gymzaal in Diepenveen. Normaal is de 2e zaterdag in september een van de drukste dagen van het jaar in en rond het Kulturhus. De jaarlijkse rommelmarkt, maar vanwege corona ging dat helaas niet door. Voor het bestuur van het Kulturhus reden om toch iets te organiseren waar de Diepenveense gemeenschap baat bij heeft. Samen met het bestuur van DSC Gymnastiek organiseerden zij een klusdag. Het doel: opknappen van een aantal gymtoestellen in de sportzaal.

Oorspronkelijk zou dit opgepakt worden tijdens de jaarlijkse NL Doet dag in maart dit voorjaar. Alle materialen waren al ingekocht en vrijwilligers benaderd. Maar helaas moesten half maart alle activiteiten stilgelegd worden vanwege corona. Dus ook NL Doet werd afgelast. De klus bleef liggen.

Toen de omstandigheden het weer enigszins toelieten is de actie weer opgestart. Een paar mailtjes en appjes leverden in totaal 10 vrijwilligers op. Het leuke is dat juist op deze zaterdag de klusgroep bestond uit mensen die normaliter zich inzetten bij de rommelmarkt. Door een slimme werkverdeling kon iedereen op gepaste afstand van elkaar werken. Klussen die werken op korte afstand vroegen werden door leden uit 1 gezin gedaan. Er werden bokwieltjes vervangen, geschuurd en geolied en gelakt. Door deze toestellen te herstellen kunnen hoge vervangingskosten worden voorkomen of in elk geval uitgesteld.

Het Hof van Salland zorgde tussen de bedrijven door voor de inwendige mens. Aan het einde van de zaterdag werd er met tevredenheid gekeken naar een aantal mooi opgeknapte banken, mattenwagens, bokken en andere toestellen die er weer jaren tegen kunnen. Weer een knap staaltje van een goede samenwerking tussen de verschillende vrijwillige organisaties in het dorp Diepenveen. Bovenal was het leuk dat ook de vrijwilligers enthousiast waren. Dit is dus zeker voor herhaling vatbaar!

Vorig artikelDe oplossing voor repeteren met koor in coronatijd
Volgend artikelZonnebloem Challenge Steenbrugge een succes