Een dijk van een bedankje voor de medewerkers van ’t Dijkhuis

FOTO: Evert van de Weg

BATHMEN – Het moest een verrassing blijven en dus waren pas op het allerlaatste moment op woensdag 19 mei medewerkers van de diverse afdelingen van verzorgingshuis ’t Dijkhuis opgetrommeld om voor een korte bijeenkomst even naar de Rotonde, de centrale ontmoetingsplek binnen ’t Dijkhuis, te komen. In de Rotonde werden ze welkom geheten door Dijkhuis-directeur Jackie van Beek. Zij legde uit dat het de bedoeling was geweest het verrassingscadeau al vorig jaar september in ontvangst te nemen. Vervolgens gaf zij het woord aan de initiatiefneemster van de verrassingsactie, Ans Hoeve.

Ans Hoeve: ‘Vorig jaar zag ik hoe zwaar de medewerkers het hadden met het geven van hun uitstekende zorg. Ik wilde per se iets doen om de medewerkers te bedanken en overlegde met de voorzitter van de Vrienden van ’t Dijkhuis, Otto Westra, hoe we dat zouden kunnen doen.’ Otto Westra vond het een prachtidee. Daarna moest zij natuurlijk nog wel steun en geld zien te krijgen voor het plan. Ans Hoeve: ‘Als eerste ging ik naar Carlien Tuitert, mede-eigenaar van Restaurant De Heeren van Dorth. Carlien wilde graag meewerken en daarna zegden al snel ook de ondernemersvereniging VBO, de Oranjevereniging Bathmen, de Boeldag Bathmen en zeker ook de Vrienden van ’t Dijkhuis hun medewerking toe. De verrassing zou een royale brunch voor alle medewerkers bij de Heeren van Dorth worden. De uitreiking van de chèque was al gepland op 9 september vorig jaar. Daar ging ineens een dikke streep door, maar we hebben het idee warm gehouden en nu bieden we alsnog de chèque aan om voor alle ongeveer 160 medewerkers in de komende maanden zo’n uitgebreide brunch te kunnen genieten bij de Heeren van Dorth.’

Jackie van Beek nam de chèque met een brede glimlach in ontvangst. Jackie van Beek: ‘We doen het werk met ons allen met heel veel liefde en het stimuleert ons enorm als de Bathmense gemeenschap zo erkentelijk is voor ons werk. Ik wil Ans Hoeve als aanjager van deze actie, maar zeker ook alle sponsoren, enorm bedanken.’ Als voorzitter van de Vrienden van ’t Dijkhuis toonde ook Otto Westra zich zeer erkentelijk voor het initiatief. Nog tijdens het informele samenzijn werden voorzichtig tijden afgesproken waarop de brunch zou kunnen worden genoten bij de Heeren van Dorth. Het hele gebeuren liet nog eens opnieuw de grote verbondenheid in de Bathmense gemeenschap zien, zeker ook in minder goede tijden.

Vorig artikelWandeling langs objecten IJssellinie weer mogelijk
Volgend artikelFotoclub DAF is op zoek naar een enthousiaste amateurfotograaf