Wandeling langs objecten IJssellinie weer mogelijk

FOTO: MBS

SALLAND – Vanaf 1 juni vertellen gidsen van de Stichting IJssellinie bezoekers weer over deze verdedigingslinie uit de Koude Oorlog. Tijdens ‘het geheim van de IJssel wandeling’ zullen de coronamaatregelen in acht worden genomen. Dat betekent onder andere dat het nog niet mogelijk is de bunkers van binnen te bekijken. Daarvoor in de plaats zal er bij de ingang van de Hospitaalbunker een korte film worden vertoond over wat er in deze bunker en in de Commandobunker te zien is.

De wandelingen hebben plaats van maandag tot en met zondag van 9.30 tot 12 uur en van 13.30  tot 16 uur, maar niet op feestdagen. De duur van ‘het geheim van de IJssel wandeling’ is ongeveer 75 minuten en de start is bij de Hospitaalbunker aan de Haereweg 4b, 8121 PJ Olst. De gids zal de bezoekers meenemen over het terrein waar hij of zij onder andere zal vertellen over de Commandobunker, de Hospitaalbunker, het Inlaatwerk, verschillende waterbouwkundige werken en de geschiedenis van de IJssellinie. De kosten zijn 5 euro per persoon, kinderen van 3 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Kijk voor meer informatie en het boeken van een rondleiding op www.ijssellinie.nl

Vorig artikelHarde plastic doppen kunnen nog steeds ingeleverd worden
Volgend artikelEen dijk van een bedankje voor de medewerkers van ’t Dijkhuis