Oorlogsmonument Diepenveen in een nieuw jasje

DIEPENVEEN – Op de begraafplaats aan de Roeterdsweg in Diepenveen bevindt zich een oorlogsmonument, opgericht ter ere van een zevental vliegers dat gedurende de oorlogsjaren is omgekomen toen hun vliegtuigen in de omgeving van Diepenveen neerstortten.

Elk jaar vindt hier op 4 mei de plaatselijke herdenking plaats. Gedurende de afgelopen weken heeft de werkgroep Begraafplaats Roeterdsweg, bestaande uit vrijwilligers, dit monument van een volledig nieuw jasje voorzien. Met hulp van de gemeente en het groenbedrijf is de taxushaag aan de achterzijde vernieuwd, zijn verzakte omrandingen van perken en grindvakken van nieuwe banden voorzien, zijn de perken opnieuw ingeplant en is het grind gewassen.

Zoals op de bijgevoegd foto te zien is, staat het monument er sinds deze week weer strak, fris en waardig bij.

Vorig artikelHerman Veldwachter kijkt voldaan terug op leven van hard werken
Volgend artikelKloosterkoffers, verhalen uit het Jongerenklooster