Denk globaal, eet lokaal

COLMSCHATE – Tuinderij Haverkamp is een biologisch bedrijf waar Heleen Hennink en  Jopie Duijnhouwer al meer dan 20 jaar groente, aardappels en graan verbouwen. Sinds het begin van de Corona uitbraak is het druk op de Rodijksweg, die over het erf van Tuinderij Haverkamp loopt. Veel mensen hebben kunnen genieten van het landschap, van het geel bloeiende koolzaad, van de velden met rode klaver, van de hazen en de reeën. Langs onze velden zijn al 3 meter brede randen ingezaaid met een mengsel van o.a. zonnebloemen, boekweit en phacelia ingezaaid. Over een paar weken staan die in bloei en trekken dan insecten en bijen, over een paar maanden eten de vogels de zaden. Dit jaar zijn we voor die inspanningen beloond met de komst van de veldleeuwerik, die voor het eerst in 20 jaar hier weer gebroed heeft.

Iedereen kan elke dag genieten van het landschap en de afgelopen periode heeft laten zien hoe belangrijk dat kan zijn. Wij willen dat ook graag zo houden, maar daarvoor is wel inspanning, tijd en geld nodig. Iedereen kan ons belonen voor dat landschap door lokale producten te kopen. In de eigen boerderijwinkel, maar ons hele assortiment ligt ook bij de Ekoplaza in de Smedenstraat. Een beperkt assortiment is sinds kort te vinden in een aantal Spar, Jumbo en Plus supermarkten, onder het Van Onze Grond merk.

Vorig artikelZomermarkt op ‘De Oorsprong’ op 13 juni
Volgend artikelActiviteiten Zonnebloem Lettele/Okkenbroek