Frieswijkse aardappelen binnenkort te koop bij PLUS Joffrey ter Horst

SCHALKHAAR – De vraag naar streekproducten groeit, daarom zijn Plus Joffrey ter Horst en Wilgers Aardappelen uit Schalkhaar sinds kort aangesloten bij de coöperatie Van Onze Grond. De coöperatie heeft het doel om lokaal geproduceerde producten aan te bieden in de supermarkt. Vanaf deze week zijn ook de nieuwe oogst aardappelen van Wilgers Aardappelen te verkrijgen bij Plus Schalkhaar.

Van Onze Grond is een nieuw streekproductenmerk in de regio Deventer. De coöperatie is onlangs gestart met 18 voedselproducten en 10 supermarkten in Deventer en omgeving. De producten in het assortiment zijn heel divers: van rundvlees tot soepen en van planten tot aardappelen. De producten van het streekmerk zijn te herkennen aan het groene logo, ook staat de leverancier op de verpakking om te laten zien dat de producten écht van heel dichtbij komen.

Ook de familie Wilgers is aangesloten bij de coöperatie, de familie runt al generaties lang het boerenbedrijf op landgoed Frieswijk en is vandaag de dag gespecialiseerd in de teelt van akkerbouwgewassen waaronder aardappelen voor frites, verse consumptie en aardappelproducten. De aardappelen worden geteeld met respect voor het milieu en het mooie landschap op het landgoed. De Familie heeft zich aangesloten omdat ze geloven in de korte keten en samenwerking met supermarkten en afnemers.

Wilgers kiest bewust voor authentieke rassen met smaak die goed gedijen op de gronden op Frieswijk. Zo bieden ze de rassen Parel, Donald en Bildtstar in de supers aan. De aardappelen zijn verpakt in papieren verpakkingen, hierin zijn aardappelen goed te bewaren én worden niet groen door licht.

Bij PLUS Joffrey ter Horst zijn wij maatschappelijk verantwoord bezig wat onder andere inhoud dat wij lokaal betrokken zijn en daar horen natuurlijk bij de producten van de lokale producent. De trend op dit moment is authentiek en ambachtelijk geproduceerd eten en de streekproducten voorzien in die behoefte. Door deze lokale toppers toe te voegen aan ons assortiment kunnen wij onze consument nog meer bieden. Daarom passen wij als PLUS Joffrey ter Horst ook zo goed bij de coöperatie Van Onze Grond!!

Vorig artikelFeestelijke opening door burgemeester König van de Dementheek Bathmen
Volgend artikel100 Jaar muziekvereniging St Caecilia Schalkhaar