100 Jaar muziekvereniging St Caecilia Schalkhaar

FOTO: John Welling

SCHALKHAAR – Muziekvereniging St. Caecilia Schalkhaar heeft op zondagmiddag 4 juli jl. een feestje gevierd, speciaal voor de leden en hun partners. Het was de bedoeling om in verband met het 100-jarige bestaan groots uit te pakken dit jaar met een aantal optredens, maar helaas was dat vanwege de Coronamaatregelen niet mogelijk.

Het jubileum van St Caecilia moest wel worden gevierd; dan maar klein en met alleen de leden en partners. Gelijk heeft de muziekvereniging van deze gelegenheid gebruik gemaakt om drie mensen te feliciteren met hun jubileum. Vorig jaar was het niet mogelijk om op te treden en om een uitvoering te organiseren. Dat was wel heel zuur voor de jubilarissen; drie leden die de in het zonnetje moesten worden gezet, maar wat niet mogelijk was en wat normaal gesproken tijdens zo’n uitvoering gebeurt.

De drie jubilerende leden van de slagwerkgroep kregen in het jubileumjaar dus geen speldje, oorkonde en bloemen. Maar dat is nu goed gemaakt op deze gezellige zondagmiddag.

Ton Dellink is 50 jaar lid en Marinus en Jesko Bouwhuis, vader en zoon, zijn 40 jaar lid van St. Caecilia. Het werd daarom tijd voor felicitaties en het daarbij behorende speldje en een oorkonde van de muziekbond en natuurlijk bloemen. Deze drie trouwe leden zijn al die jaren al erg actief binnen de vereniging, of het om acties, de organisatie van een uitvoering of op een andere manier was.

Helaas hebben twee van deze leden ook aangegeven te stoppen met de muziek, wat erg jammer is en St. Caecilia za ze zeker missen.

Wil je een keer komen kijken op de repetitieavonden of denk je ‘ik wil ook wel trommelen’, dan ben je van harte welkom. Er wordt geoefend op de donderdagavond in de Nicolaasbasisschool, vanaf 19.45 uur. (Bron: Inschalkhaar)

Vorig artikelFrieswijkse aardappelen binnenkort te koop bij PLUS Joffrey ter Horst
Volgend artikelVacature: beheerder sportvoorzieningen Schalkhaar