Weer Muziek op Zondag in het Kulturhus

DIEPENVEEN – Zondag 28 november 2021 is er weer Muziek op Zondag in het Kulturhus. Dit keer treden Enneke Schekman (mezzosopraan) en Mirjam Wagter Smitt (piano) op. Beethoven heeft hen bij elkaar gebracht. Een aantal jaren geleden werd hen gevraagd om samen een open-lucht-recital te geven in Zutphen op de plek waar Beethoven geboren zou zijn. Waar of niet waar – er kleefde zo’n geweldig verhaal aan, dat beide dames graag gehoor gaven aan dit verzoek. Sterker nog, de samenwerking was zo prettig dat ze besloten samen te blíjven werken.

Beiden houden van het ouderwetse ambacht en spelen dan ook graag Schumann, Schubert, Beethoven, maar ook modernere componisten als Granados, Fauré en Bizet. En toch kruipt ook bij beiden het bloed waar het niet gaan kan en dat is richting de theatrale kant zoals Kurt Weill, chansons en kleinkunst. Dit resulteert in een zeer gevarieerd programma. Voor de pauze hoort u het klassieke repertoire en na de pauze de lichtere muziek, zoals Kurt Weill, Franse chansons en Nederlandstalige kleinkunst.

Zowel Enneke als Mirjam houden ervan om tussendoor te vertellen over wat u gaat horen en wat hen daarin boeit. Ze genieten beiden van interactie met het publiek. Overigens is Mirjam in deze contreien geen onbekende; zij is de pianiste van het fameuze Deventer Vreugdekoor Und Jetzt Weiter.

Voor meer informatie over beide musici kunt u terecht op www.zingenenmeer.nl en www.wagtersmitt.nl. Aanmelden kan via het formulier op www.dorpspleindiepenveen.nl.

Vorig artikelOpening Mariskaas- en delicatessenwinkel in Diepenveen
Volgend artikelHerfsttintenwandeling in Bathmen