Huldiging erfgoeddragers project ‘Oorlog in mijn buurt’

DIEPENVEEN – Vorig jaar hebben leerlingen van basisschool de Zonnewijzer uit Diepenveen meegedaan aan een bijzonder project “Oorlog in mijn buurt”. De interviews die ze gehouden hebben met dorpsgenoten die de Tweede Wereldoorlog meegemaakt hebben, maakten diepe indruk. Bij de tentoonstelling Diepenveen tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Historische Vereniging Dorp Diepenveen in oktober waren deze interviews met foto’s te zien.

Vier kinderen wilden officieel erfgoeddrager worden van het verhaal van de oudere die ze geïnterviewd hebben, zodat deze doorverteld en niet vergeten worden. De huldiging van Annick, Isa, Juliette en Yfke als erfgoeddragers vond plaats op 11 april, de dag waarop Diepenveen in 1945 door de Canadezen werd bevrijd. Tijdens een gezellig samenzijn met de geïnterviewden en andere aanwezigen in Kulturhus Diepenveen kregen de kinderen de bijbehorende penning omgehangen.

Het project Oorlog in mijn buurt (van de stichting In mijn buurt) is uitgevoerd door het Etty Hillesum Centrum. De verhalen zijn te vinden op www.inmijnbuurt.org/archief/thema/oorlog-in-mijn-buurt/school/de-zonnewijzer.

Vorig artikelFlessenactie handbalmeiden SV Schalkhaar op 21 april
Volgend artikelVrijheid in verbondenheid in Lettele