GGooiker boomkwekerij & tuincentrum al 50 jaar sterk in buitengroen

Gerben en Jacquelien Gooiker

Gerben en Jacquelien Gooiker

DIEPENVEEN – Wat ooit begon als parttime plantenverkoopplek is vandaag de dag uitgegroeid tot een prachtige boomkwekerij en tuincentrum. Eigenaren Gerben en Jacquelien Gooiker genieten met hun gelijknamige onderneming bekendheid in heel Deventer en omgeving. Op zaterdag 2 juli aanstaande bestaat het bedrijf 50 jaar en dat is reden voor een feestje.

Inmiddels telt het bedrijf 5 vaste medewerkers en is het winkeloppervlak flink uitgebreid.
Het familiebedrijf GGooiker ontstond een halve eeuw geleden toen de ouders van Gerben, Gerard en Bets Gooiker, beiden nog een baan hadden en op vrijdag en zaterdag hun planten verkochten. Groene vingers waren duidelijk al aanwezig, want Bets werkte in een bloemenwinkel en Gerard kweekte zelf de planten voor de afzet. Inmiddels zijn de tijden veranderd, want naast zoon Gerben, kwam Jacquelien in 2004 het team versterken. De v.o.f. startte het koppel vervolgens in 2009. https://ggooiker.nl/onze-geschiedenis/

De kracht van GGooiker ligt niet alleen in de kwaliteit van de producten, maar ook in de kennis en kunde van het echtpaar. Wie opzoek is naar buitengroen wordt uitstekend geholpen. “Vaak willen klanten hun tuin mooi inrichten, maar hebben ze hier nog geen duidelijke ideeën over”, vertelt Jacquelien. “Wij helpen dan graag en nemen hiervoor ook de tijd”. Met gegevens als het aantal vierkante meter tuin en de plekken waar schaduw en zon elkaar afwisselen, kan Jacquelien al aan de slag. “Vervolgens raden we aan een kijkje op bijvoorbeeld Pinterest te nemen en aan de hand van de uiteindelijke wensen en gegevens maken wij een ontwerp met planten/bloemen die passend zijn”, aldus de onderneemster.
Deze bijzondere service krijg je bij grote tuincentra niet, maar wordt bij GGooiker met veel liefde en plezier gegeven. https://ggooiker.nl/persoonlijk-advies/

De ambities van de ondernemersfamilie stopt hierbij echter niet:  Jacquelien vertelt: “In de toekomst zouden we graag een voorbeeldtuin willen aanleggen waar iedereen inspiratie op kan doen. Want ons motto is; “U bedenkt de grove lijnen, kleuren en hoogtes. Wij bedenken de planten!”

GGooiker boomkwekerij & tuincentrum, Wechelerweg 38a, Diepenveen, tel 0570 592133 www.ggooiker.nl

Vorig artikelZomermarkt op De Oorsprong in Schalkhaar!
Volgend artikelNatuurlijke krul & kleur by Turnaround