Leny’s lindeboom in Bathmen wordt gesnoeid

BATHMEN – Iedere inwoner van Bathmen kent Leny’s lindeboom en de geschiedenis die verbonden is met die boom. Leny Polak, een Joods meisje die alle verschrikkingen van de oorlog overleefde en uiteindelijk na een lange, barre tocht terugkomt naar Bathmen. Tijdens die moeilijke tijden en de zware overlevingstocht dacht Leny vaak aan die lindeboom op de hoek van de Dorpsstraat en de Koekendijk. Deze knotlinde heeft haar veel steun en hoop gegeven, daarom is het nu Leny’s lindeboom.

De lindeboom is een knotlinde moet eigenlijk om de 3 a 4 jaar terug gesnoeid worden om een mooie knotlinde te blijven.  Leny’s lindeboom is nu al meerdere jaren niet meer gesnoeid en de nieuwe bewoners van het huis Koekendijk 1 hebben aan de Deventer Bomenstichting een advies gevraagd over wat te doen met de lindeboom.

De meer als 100-jarige linde is in de stam flink aangetast maar de buitenrand van de stam is nog goed en groeit nog. Als Deventer Bomenstichting hebben we geadviseerd om de boom te snoeien waarbij een deel van de kroontakken blijft behouden om de boom groei- en levenskracht te geven.

Het snoeien van de linde, eigenlijk niet zo heel erg duur wordt vergoed uit het Bomenfonds van de Deventer Bomenstichting

Vrijdagmorgen 25 november wordt Leny’s Lindeboom gesnoeid.

Vorig artikelNajaarsshow bij Holvo in Lettele
Volgend artikelNicolaaskerk statig middelpunt van kerstmarkt