Enthousiast concert leerorkest Basisschool Sancta Maria Lettele

LETTELE – Op maandag 4 maart gaven de leerlingen van het Leerorkest van basisschool Sancta Maria in Lettele een concert om te laten horen wat ze al kunnen.

Vanaf november vorig jaar hebben 50 leerlingen van groep 5, 6 en 7 op school muziekles gehad op een muziekinstrument van hun keuze: gitaar, drums, cello, saxofoon of koperblazen. In 12 lessen leerden ze de beginselen van hun muziekinstrument en samen muziek maken in het ‘leerorkest’. De lessen werden verzorgd door vijf muziekdocenten van Muziek Netwerk Salland, waarin muziekverenigingen (waaronder More Music Orkest uit Lettele/Okkenbroek) samenwerken.

Bij het concert speelde iedere instrumentengroep een of meerdere nummers en eigen composities apart. Ze hebben laten horen dat ze na slechts 12 lessen al aardig muziek kunnen maken op hun instrument. Daarnaast werden gezamenlijke nummers gespeeld zoals ‘Als ik toch eens rijk was’, ‘Chocolade’ en ‘Alweer te laat op school’, waarbij tussendoor ook nog werd gezongen door de leerlingen. Na afloop kregen de leerlingen een verdiend applaus van de (groot)ouders die massaal waren komen luisteren.

Meer informatie over muziek maken door jeugd en volwassenen bij de muziekvereniging More Music Orkest is te vinden op: www.moremusicorkest.nl.

Vorig artikelGuppies statiegeld flessenactie
Volgend artikelPaasvuur Schalkhaar 2024