Langer zelfstandig blijven wonen: Met andere ogen kijken

DIEPENVEEN – Zelf bepalen hoe het leven eruit ziet, ook als je ouder wordt. Dat vraagt om een andere blik. Wanneer iemand ondersteuning nodig heeft, zoeken we samen naar andere, nieuwe manieren. We zijn hierin grensverleggend en vertrouwen op de kracht van de mens zelf. Eén van de onderdelen waarbij Zorggroep Solis kan ondersteunen en adviseren is het inzetten van zorgtechnologie en andere hulpmiddelen.

Dit doen wij omdat we het belangrijk vinden dat u uw eigen leven kan blijven leiden op uw eigen manier. En wist u dat u ook al veel dingen zelf in kunt zetten? Solis staat voor vernieuwing en innovatie. We houden van aanpakken. Daarom helpen we graag bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en zetten hulpmiddelen in, zodat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In samenwerking met familie, mantelzorgers en het sociale netwerk. We zijn hierin verbindend.

Ook voor de naasten en mantelzorgers kan de inzet van hulpmiddelen het ondersteunen van een ander gemakkelijker maken. Zo kan je met een digitale kalenderklok afspraken op afstand toesturen, wat zorgt voor meer duidelijkheid. En een Valalarm horloge biedt een zelfstandige douchebeurt meer gemoedrust en een gevoel van veiligheid. Wilt u meer te weten komen over deze en andere hulpmiddelen of over de wijkverzorging die wij met liefde en passie bieden vanuit Zorggroep Solis? Ga dan naar www.zorggroepsolis.nl/zorginnovatie.

Vorig artikelDoe eens gigagek en ga eens biggetjes knuffelen in Bathmen
Volgend artikelHandbalmeiden DSC D1 kampioen