Een kijkje in de keuken bij apetito

SALLAND – Als productontwikkelaar heeft Chris Oosten een belangrijke functie binnen apetito. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe maaltijden en het verbeteren van bestaande recepturen.

In de keuken van Chris worden jaarlijks nieuwe maaltijden bedacht en bereid. Om dit voor elkaar te krijgen, staat hij in nauw contact met zijn collega’s van marketing en diëtetiek. Chris: “Niet alleen volgen we nauwlettend de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding, ook de richtlijnen voor gezonde voeding zijn regelmatig onderwerp van gesprek. Samen met de reacties van onze klanten spelen ze een belangrijke rol in het bedenken van nieuwe maaltijden en de samenstelling van ons assortiment.”

Een volwaardige maaltijd

Chris is er trots op dat hij dit mooie werk mag uitvoeren. “Zodra alle ideeën op papier staan, ga ik in de keuken aan de slag. Voor mij is koken een vorm van kunst. Door verschillende smaken en texturen combineren, probeer ik de perfecte maaltijd te bereiden. Een maaltijd moet smaakvol en voedzaam zijn, heerlijk ruiken en er appetijtelijk uitzien. Je moet er trek van krijgen. Als creatieve geest kan ik me daar helemaal in uitleven!”

Verantwoorde ingrediënten

Vanzelfsprekend zijn smaak en samenstelling erg belangrijk, maar we schenken minstens zoveel aandacht aan de ingrediënten die we gebruiken. “We willen lekkere en verantwoorde producten aanbieden en hebben natuurlijk ook met diëten en allergieën rekening te houden. We keuren de maaltijden heel kritisch, net zolang tot het gewenste eindresultaat bereikt is. Onze maaltijden worden echt met zorg bereid.”

Continu in beweging

“Bij apetito zijn we continu in beweging,” zegt Chris. “Zo verdiepen we ons regelmatig in de nieuwste kooktechnieken. Daar leren we veel van. En of het nu nieuwe ingrediënten zijn die aanleiding geven tot het samenstellen van nieuwe recepturen of dat er een directe vraag is naar iets, wij gaan er met plezier mee aan de slag.”

Tip van de chef

“Mensen vragen mij wel eens naar mijn favoriete gerecht, maar ons assortiment kent meer dan 130 maaltijden. Ze zijn allemaal mijn favoriet!” lacht Chris. “Maar als ik toch moet kiezen, dan vind ik de paella een echte aanrader. Ook grootmoeders kippannetje is heerlijk. Sterker nog, het is één van de meest geliefde maaltijden die we hebben.”

Vorig artikelUitstapje naar de bloembollen 24 april vanuit Vrouwen van Nu Wesepe
Volgend artikelEen bijzonder aspergeseizoen