Een bijzonder aspergeseizoen

DIEPENVEEN – De allereerste asperges van de volle grond konden bij Aspergeboerderij ‘de Boerkamp’ dit jaar al eind maart worden gestoken; dat is uitzonderlijk vroeg. Inmiddels zijn ze volop verkrijgbaar en weer uitstekend van smaak!

Het is bijna niemand ontgaan: afgelopen februari was de warmste februarimaand ooit gemeten. Dit heeft erin geresulteerd dat de asperges al vroeg zijn begonnen met hun groei. Eind maart kwamen de eerste koppen al boven de aspergebedden uit en dat is het moment dat het steken kan beginnen. Eerder dan verwacht (op 2e Paasdag!) konden de deuren van de aspergewinkel aan de Oranjelaan in Diepenveen dus geopend worden.

Niet onbelangrijk: de kwaliteit en smaak van de asperges is weer uitstekend dit jaar. Zó van het land in de winkel waardoor ze dagvers verkocht worden voor de ultieme smaak. De winkel beschikt bovendien over een schilmachine waardoor zelf schillen overbodig is geworden.

OP ZOEK NAAR EEN ORIGINEEL CADEAU?

Een verjaardag, jubileum, Moederdag… Wat letterlijk en figuurlijk zeker in de smaak zal vallen is een cadeaupakket met verse (geschilde) ‘Sallandse asperges’ aangevuld met alles om een aspergemaaltijd compleet te maken: nieuwe aardappelen, ham, eieren, saus, boter, en eventueel een fles heerlijke lokale wijn erbij. Verschillende combinaties voor verschillende prijsklassen zijn denkbaar. Informeer ernaar in de winkel.

De winkel is in het seizoen dagelijks geopend, voor informatie en openingstijden zie: www.deboerkamp.nl.

Vorig artikelEen kijkje in de keuken bij apetito
Volgend artikelKaasboer Korneel nieuw op de markt in Schalkhaar