Kaasboer Korneel nieuw op de markt in Schalkhaar

SCHALKHAAR – Sinds half april staat er een nieuwe kaasboer op de weekmarkt in Schalkhaar: Dé Kaasboer Korneel van Wijlen! In zijn verkoopwagen vindt u een grote diversiteit aan Hollandse en buitenlandse kazen. Naast het uitgebreide kaasassortiment zijn er ook veel andere heerlijke artikelen in de wagen te vinden om bijvoorbeeld uw borrelplank helemaal compleet te maken, zoals verschillende soorten notenmixen en kaaskoekjes.

‘Wekelijks ben ik op pad om smaakvolle kazen op te sporen. De zoektocht naar een uniek en lekker kaasproduct blijft een geweldig leuke uitdaging’, aldus Korneel. In het kleine dorpje Hurwenen, waar Korneel is opgegroeid, hielp hij van jongs af aan al mensen aan eetbare producten. ‘Zo was ik vaak op pad in het dorp om eieren aan de man te brengen. Iedere zaterdag had ik mijn vaste route en voor een leuk praatje stond ik altijd klaar’, vertelt Korneel. Na ruim vijf jaar ervaring in de kaasbranche; met uiteenlopende ervaringen als werken in een kaasmakerij en groothandel tot aan marktverkoop, vond Korneel dat het tijd werd om een eigen marktonderneming te starten.

Favoriete kaas

Waar Dé Kaasboer Korneel elke dag van kan genieten, blijft toch een ambachtelijke rauwmelkse kaas, van jong tot oud. ‘Een rauwmelkse kaas past wat mij betreft bij iedere gelegenheid, omdat er heel veel smaak in zit. Deze smaak ontstaat doordat deze kaas op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd en dat proef je terug in de volle smeuïge, romige smaak. En naarmate de kaas op leeftijd komt, blijft die smaak aanwezig. Top kaas, als je het mij vraagt! Kom snel eens naar de kraam om een stukje proeven!’

Elke donderdagmiddag staat Korneel van 13.00 tot 17.30 uur met zijn overheerlijke kazen in Schalkhaar. Behalve op de donderdagmiddag in Schalkhaar is Korneel ook te vinden op:
dinsdag: Hummelo parkeerplaats de Woordhof van 13.00 – 16.30 uur
woensdag: Vorden, Kerkstraat 4 van 9.00 – 13.00 uur
vrijdag: Steenderen, Dorpstraat Plein van 13.00 – 17.30 uur
zaterdag: Bathmen, Schoolstraat Plein van 8.00 – 13.00 uur.

E-mailadres: korneel@dekaasboer.nl
Telefoonnummer: 06-24579160

Vorig artikelEen bijzonder aspergeseizoen
Volgend artikelGezellige middag vol spellen en plezier tijdens KingsEvent Heeten