Hemelvaartsdag weer een Lentefair in de pastorietuin in Diepenveen

DIEPENVEEN – Op Hemelvaartsdag (9 mei) gaan om 11.00 uur de hekken van de pastorietuin (Kerkplein 5) weer wijd open voor de vijftiende editie van de lentefair!

Over het Kerkplein en door de tuin heen slingert een lint van kraampjes. Daar wordt van alles verkocht of aangeboden wat past binnen de sfeer van de lentefair: groen, ambachtelijk en regionaal. Zo is er verkoop van planten, stekgoed, bonbons, kruiden, jams en chutneys, wolproducten, honing en andere bijenproducten, streekbieren, kunst, brocante, ambachtelijke sieraden etc. Maar er wordt ook aandacht gevraagd voor verenigingen en stichtingen als Vrouwen voor Nepal, Duurzaam Diepenveen, Bijenlint Deventer (en Diepenveen), de Vlinderstichting, historische vereniging Diepenveen, Groei & Bloei. Op het achterterrein zijn ook dieren te zien, zoals konijnen, geiten, pony’s.

Zoals ieder jaar is er een terras in de tuin waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee (beschikbaar gesteld door Fleur de Café) met een heerlijk stuk zelfgebakken taart. We zijn dringend op zoek naar taartenbakkers! Ieder jaar worden er meer taarten gebakken, ieder jaar weer komen we tekort. U kunt uw taarten de hele dag inleveren bij de Notenhof (Dorpsstraat 56a). Bakt u nu een hele mooie of lekkere taart, dan kunt u ook meedingen in de taartenwedstrijd. Lever dan uw wedstrijdtaart in bij de Notenhof, tussen negen en tien uur! Een deskundige jury zal zich over de ingebrachte taarten buigen (en ervan proeven, natuurlijk!). Maar ook als u niet aan de wedstrijd wilt meedoen is uw taart meer dan welkom!

In de kerk zal een tentoonstelling zijn met schilderijen van Marijke Dijkstra. Daarnaast zal er een kunstwerk te bezichtigen zijn van Anne Kooij, ‘Diepenveen op rol’. En er zal ook opgetreden worden door twee koren. Om elf uur en drie uur het koor UP4S uit Oeganda en om één uur het Diepenveens Wereldkoor. UP4S heeft ook een kraam op de fair; ze zamelen geld in voor een weeshuis en schoolproject in Oeganda.

Opbrengsten van de fair

Het organiseren van zo’n fair kost geld, het levert ook geld op. De kosten betreffen onder anderen aanschaf of huur voor materialen voor de catering, vergunningaanvragen, kramen huren, drukwerk. De opbrengsten komen uit de (weder)verhuur van kramen, plantjesverkoop, giften én het terras (koffie/thee/taart). De netto-opbrengsten worden gebruikt voor de instandhouding van de historische plek. Zo is in het afgelopen jaar het karakteristieke brugje over de pastorievijver vervangen.

Vorig artikelWij lopen voor Make a Wish!
Volgend artikelPaul Bosvelt en Jan Willem van Dop bij SV Schalkhaar sponsoravond