PubQuiz in het Trefpunt Heeten

    HEETEN – De Heetense afdeling van de KBO/PCOB houdt op dinsdagavond 17 maart een pubquiz in het Trefpunt. Geen ‘gewone’ pubquiz, maar een pubquiz die in het teken staat van dementie. Daarmee haakt de KBO/PCOB in op het gemeentelijke project ‘Een Dementievriendelijke Samenleving’.

    “Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren alleen maar toe”, zo stelt de KBO/PCOB. “De hoogste tijd dus om dementie bespreekbaar te maken en de overwegend negatieve beeldvorming om te buigen, ook in ons dorp Heeten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners met dementie zo lang mogelijk deel blijven uitmaken van onze dorpssamenleving. Een samenleving waarin mensen met dementie (en hun naasten) zich gehoord, gezien en veilig voelen. Wij willen onze dorpsgenoten op een speelse manieren leren omgaan met volksziekte nr 1. Wat zou het mooi zijn als wij een Dementievriendelijk dorp worden.”

    De vragen handelen grotendeels over (dementie) zorg in de gemeente Raalte. Verder zijn er vragen over mantelzorg, KR8 van Raalte, de ouderenzorg in het algemeen en het dagelijks nieuws. Iedereen is welkom. De quiz is met name ook bedoeld voor de wat jongere ouderen. Aanvang is om 19.30 uur.

    Vorig artikelColumn Boer Kloete: ONS Holland
    Volgend artikelVogelmarkt manege Heeten op zondag 22 maart