Collecte voor Gered Gereedschap

SALLAND – In de laatste week van augustus (24 t/m 29 augustus) wordt er in de omliggende dorpen van Deventer huis aan huis gecollecteerd voor de vrijwilligersorganisatie Gered Gereedschap (GG).

De organisatie verwerkt afgedankte gereedschappen tot weer bruikbare werktuigen, die vervolgens naar ontwikkelingslanden worden verscheept, waar ze op technische scholen en in kleinschalige bedrijfjes een tweede leven krijgen. Hoewel vrijwilligers het werk doen voor een paar koppen koffie met een koekje, is er ook geld nodig voor onder meer de huur van werkplaatsen, aanschaf van machines en gereedschappen en materialen zoals schuurpapier, lak en verf, olie en smeermiddelen waarmee de vaak zeer vakbekwame vrijwilligers aan het werk kunnen. En daarvoor is de eenmaal per jaar te houden collecte.

GG is een landelijke organisatie met rond 30 plaatselijke afdelingen en in totaal 500 vrijwilligers. Bij Deventer is er een werkplaats aan de Spanjaardsdijk 92 B  ten westen van Lettele. Email: deventer@geredgereedschap.nl.

Met vriendelijke groet, Ben Bouwmeester: Vrijwilliger/Collectant Gered Gereedschap

Vorig artikelDe Weerd Uitvaartverzorging behaalt Keurmerk Uitvaartzorg
Volgend artikelNaar de kerk in Corona-tijd?