Klooster Nieuw Sion opent koffieschenkerij in Pinksterweekend

DIEPEVEEN – Klooster Nieuw Sion opent vanaf zaterdag 22 mei een koffieschenkerij in de voormalige buitenkapel van het kloostercomplex. Bezoekers kunnen vanaf het Pinksterweekend in de schenkerij terecht voor koffie, thee, huisgemaakte lekkernijen en een kloosterlunch. Om de opening te vieren is er een speciale openingsactie, waarbij bezoekers kunnen proeven van de menu-kaart van de schenkerij.

De opening van de schenkerij past bij een lang gekoesterde wens van het klooster om een nog warmer welkom te bieden aan gasten en mensen die even komen aanwaaien bij Nieuw Sion. “Als je hier nu aankomt sta je regelmatig voor een dichte poort en moet je je melden met de bel”, vertellen kloosterdirecteuren Marten IJmker en Peter Dullaert. “Onze koffieschenkerij gaat daar verandering in brengen.” De schenkerij gaat tevens dienst doen als receptie voor gasten die op het klooster verblijven, zoals bezoekers van het gastenhuis, de kloostercamping en groepen die zalen huren.

Openingsactie

Om de komst van de schenkerij te vieren staat voor elke bezoeker van de schenkerij in het Pinksterweekend een glaasje Isselcider van eigen erf klaar. Daarnaast kunnen gasten kennismaken met de menu-kaart, door kleine hapjes te proeven.

Fluisterterras

De koffieschenkerij bevindt zich in de voormalige buitenkapel van Abdij Sion, direct naast de hoofdpoort van het kloostercomplex. Naast de mogelijkheid om binnen plaats te nemen, onder andere op een vide onder het gerestaureerde tongewelf, wordt een fluisterterras ingericht in de prachtige binnentuin van het klooster. “Bezoekers kunnen daar genieten van de rust, en hen wordt gevraagd de rust te helpen bewaken, door op gedempte toon te praten.”

Concept

De koffieschenkerij richt zich met haar menu-kaart op eerlijke, biologische en lokale gerechten. Liefst met zoveel mogelijk producten uit de eigen moestuin van het klooster, in de geest van de monniken van Abdij Sion, die het land rondom de abdij bewerkten en leefden van de opbrengst ervan.

Kijk voor meer informatie en reserveren op www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij

Vorig artikelReconstructie van de Oerdijk in Schalkhaar
Volgend artikelRepair Café bij Infopunt/Cultuurhuus Braakhekke