Zomerprogramma Klooster Nieuw Sion

DIEPENVEEN – Klooster Nieuw Sion in Diepenveen biedt deze zomer tal van activiteiten aan met diverse themadagen, retraiteprogramma’s, rondleidingen en concerten. Nu de versoepeling van de coronamaatregelen weer meer ruimte biedt om samen te komen, zet het klooster de poort wijd open voor iedereen die de stilte wil opzoeken of zich wil laten inspireren op deze unieke locatie.

Themadagen

Veel bezoekers die Klooster Nieuw Sion aandoen doen dat om rust en stilte te ervaren, en even de hectiek van alledag achter zich te laten. In juli kan dit heel in het bijzonder bij de Retraitedag Stilte Beleven. Neem een dag om écht even afstand te nemen van alle drukte, dagelijkse beslommeringen en overdaad aan prikkels.

Eén van de meeste bezochte programma’s op het klooster zijn de themadagen Benedictijns leiderschap.  De leefregel van Benedictus is onlosmakelijk verbonden met Nieuw Sion: de monniken hebben volgens deze regel gebeden, gewerkt en geleefd. De leefregel biedt inspiratie en handvatten om stil te staan bij persoonlijk leiderschap.

Het boek ‘Wortelen’ van Anselm Grün is de inspiratiebron voor de gelijknamige dagworkshop op Klooster Nieuw Sion. De beroemde monnik maakt in dit boek duidelijk hoe we onze wortels en identiteit op verschillende manieren (opnieuw) kunnen ontdekken en beschermen.

Concerten en koorvespers

Op Nieuw Sion klinkt deze zomer regelmatig muziek. Zo geeft Ensemble Magna Musica op 24 juli een concert waarin klassieke klanken, waaronder werk van Bach, worden gecombineerd met modernere muziek. Op 19 juli is er een gratis te bezoeken slotconcert van de barokcursus van La Pellegrina, met muziek van Bach en Buxtehude. Of bezoek gratis de maandelijkse Koorvesper van Nieuw Sion, op elke laatste zondag van de maand. Eind juni staat een Anglicaanse Evensong op het programma, met begeleiding van het New Sion Choir.

Individuele retraite

Het gastenhuis van Klooster Nieuw Sion is het gehele jaar geopend, zo ook deze zomer, voor bezoekers die graag zelf invulling willen geven aan een tijd van rust en bezinning op het klooster. Verblijf op het klooster biedt ook de mogelijkheid geconcentreerd te werken of studeren. De koelte van het klooster in de zomerperiode, de prachtige natuur van landgoed de Kranenkamp en de nieuwe koffieschenkerij van het klooster maken het verblijf extra aangenaam.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nieuwsion.nl/programma

Vorig artikelActiviteiten Zonnebloem Lettele/Okkenbroek
Volgend artikelDoppen inzamelen in Schalkhaar voor KNGF Geleidehonden