Overname DA Drogist Schalkhaar is een feit

SCHALKHAAR – Vanaf 4 april gaat ze genieten van een welverdiend pensioen. Eigenaresse Marianne van de Liende geeft het stokje dan over aan Rowie Duval. “Na 31 jaar is het mooi geweest en ben ik heel blij dat mijn opvolgster met dezelfde bevlogenheid en passie verder gaat”

Dat Marianne een begrip is in Schalkhaar is duidelijk. De onderneemster begon parttime in loondienst bij de voormalige drogisterij DA Adegeest toen de kinderen nog klein waren. Na de overname door Ben Stevens, veranderde weliswaar de naam van de drogisterij, maar bleef Marianne in dienst. Het faillissement van de voormalige DA Stevens in 2008 was echter de ommekeer én de kans om zelf voor het ondernemerschap te kiezen. Dat gebeurde ook in en daar heeft ze nooit spijt van gehad. “Het was in het begin zeker niet makkelijk, maar mijn man Joop stond helemaal achter mij. Met o.a. zijn steun en die van al mijn trouwe klanten, met wie ik een enorme band heb opgebouwd in de afgelopen jaren, hebben we er iets moois van weten te maken”, aldus de eigenaresse. Op zaterdag 2 april is er voor de klanten nog gelegenheid om afscheid te nemen van Marianne!

Voor de 28-jarige, aankomende eigenaresse, Rowie Duval is de drogisterij wereld zeker niet onbekend. Zelf heeft zij 10 jaar ervaring in het vak en beschikt ze over de nodige papieren.
“Als gediplomeerd drogist met ervaring op de werkvloer van verschillende DA Drogisterijen , zie ik deze nieuwe uitdaging met veel vertrouwen tegemoet”, vertelt Rowie. Of er veel gaat veranderen kan ze nog niet vertellen en blijft vooralsnog een verrassing. Maar dat er aan het assortiment o.a. Eyelove brillen worden toegevoegd is zeker. ”Hiermee komen we tegemoet aan een behoefte die prima naast de service van een opticien kan bestaan, aldus de onderneemster in spé.

Voordat de DA Drogist van eigenaar gaat veranderen, zal er eerst nog een flinke verbouwing aan te pas komen. Vanaf 4 april gaat de winkel daarom ruim 2 weken dicht om vervolgens op 21 april feestelijk te worden geopend met een volledig nieuwe en verrassende inrichting. Voor zowel de oude als de nieuwe winkel bent u van harte welkom op de Oerdijk 56 in Schalkhaar.

Vorig artikelKlusochtend in de Heemtuin
Volgend artikelScholier uit Diepenveen gaat een halfjaar naar de Caribische eilanden zeilen