‘Bijdragen aan een stukje betere wereld? Natuurlijk!’

DEVENTER – Duurzaamheid, kwaliteit en verbinden zijn drie pijlers in de bedrijfsvoering van Huub Swartjes. ‘Wij willen met Natuurlijk Makelaars niet alleen transacties op de woningmarkt faciliteren, maar ook een positieve impact hebben op de gemeenschap en het milieu. Dat kan heel goed samen gaan met succes. We zijn niks duurder dan een andere makelaar. We hebben onze werkprocessen alleen anders ingericht én we zijn gewoon wat bewuster in datgene wat we doen.’

‘Het groen van de natuur, het bruin van de aarde en het blauwe van de heldere lucht’, legt Huub Swartjes de kleuren van de huisstijl van zijn nieuwe bedrijf Natuurlijk Makelaars uit. ‘We werken zelf vanuit een gasloos kantoor, rijden allemaal elektrisch, hebben een paperless office, doen alles digitaal op refurbished computers en gebruiken biobased borden. Op die manier proberen we een voorbeeld te zijn en bij te dragen aan een stukje betere wereld.’

Door Rudy Brouwer

Verduurzamen
‘Wij willen echt een actieve bijdrage leveren aan het verduurzamen van de woningvoorraad’, legt Swartjes uit. ‘Wij vinden dat de kennis die wij zelf hebben op het gebied van duurzaamheid méér moet zijn dan dat algemeen van een makelaar en taxateur wordt verwacht. Voor veel mensen is het allemaal een beetje onoverzichtelijk geworden: wat zijn slimme zetten om te doen in de verduurzaming van je woning, wat heb ik nodig, welke subsidies zijn er, waar haal ik ze vandaan?’

Een koper krijgt bij woningen die Natuurlijk Makelaars verkoopt altijd een helder maatadvies. ‘Ze weten: dit is nu het energielabel en daar ga ik naar toe. Ze weten wat het kost en vervolgens kunnen ze dus in de vorm van hun hypotheek een veel bewustere en snellere keuze maken. Het grote voordeel voor de verkopende partij is dat je een veel beter en soepeler verkoopproces hebt en dat je sneller zaken kunt doen. Omdat je alle onzekerheden voor de koper al hebt weggenomen.’

Portefeuille
‘We hebben in anderhalve maand met ons team al enorm veel werk verzet’, klinkt Swartjes, die tot december 2023 mede-eigenaar was van Vrielink Makelaars, trots. ‘Mensen weten ons langzaamaan te vinden; we gaan als een speer. Ik ben veel woningen aan het aanmelden. We krijgen straks zes luxe appartementen in Schalkhaar en ik ben bezig met negen appartementen in Gorssel. Onze portefeuille begint zich goed te vullen en dan komen we weer lekker aan het werk.’

‘Mensen moeten weten dat wij er niet alleen zijn voor woningen met al een label A+++. Juíst wanneer je een woning hebt die nog niet zo duurzaam is, dan leveren wij jou als Natuurlijk Makelaars wat extra. En je mag ook gewoon voor ons kiezen, omdat je het gevoel hebt dat wij je het beste kunnen helpen. Dát mag ook… Natuurlijk!’

Meer info: www.natuurlijkmakelaars.nl.

Vorig artikelPaasvuur Schalkhaar 2024
Volgend artikelAanzienlijk gezelschap uit Schalkhaar aanwezig bij de Zonnebloem